Света Литургија во Манастирот ‘’Свети Георгиј Победоносец‘’ во с.Кнежино

Соопштение Се известуваат христијанските верници дека на ден 16.08.2019 година со почеток во 07.30 часот во Манастирот ” Свети Георгиј Победоносец ” во с.Кнежино ќе се служи Света Литургија која ќе ја води Отец Макариј од Манастирот ” Свети Јован Бигорски ” со присуство на сестринството од Манастирот ” Света Богородица Пречиста “, како и …

Света Литургија во Манастирот ‘’Свети Георгиј Победоносец‘’ во с.Кнежино Читај повеќе »

Мини фоторепортажа 10.08.2019

Мини фоторепортажа с.Кнежино,10.08.2019 година.Санација на пукнатина на главниот селски резервоар на вода во изведба на нашите пријатели и врвни професионалци од “АР-БА УНИВЕРЗАЛ ИЗГРАДБА” од с.Лисичани.

Света Литургија во Манастирот ‘’ Свети Георгиј Победоносец ‘’ во с.Кнежино

Соопштение Се известуваат христијанските верници дека на ден 07.08.2019 година со почеток во 07.30 часот во Манастирот ” Свети Георгиј Победоносец ” во с.Кнежино ќе се служи Света Литургија која ќе ја води Отец Макариј од Манастирот ” Свети Јован Бигорски ” со присуство на сестринството од Манастирот ” Света Богородица Пречиста “, како и …

Света Литургија во Манастирот ‘’ Свети Георгиј Победоносец ‘’ во с.Кнежино Читај повеќе »

СООПШТЕНИЕ 27.07.2019

Се известуваат корисниците на водата од селскиот водовод од с.Кнежино дека поради неповолната хидролошка состојба и непочитувањето на апелите на Советот на МЗ с.Кнежино за рационално,совесно и наменско користење на водата во критичниот временски период од 01.07.2019 година до 15.09.2019 година и тоа првенствено за пиење и задоволување на личните и семејните потреби на домаќинствата …

СООПШТЕНИЕ 27.07.2019 Читај повеќе »

Обнова и реконструкција на дом Пилаоски

После подолго време во с.Кнежино започнаа и градежни работи за обнова и реконструкција на дом Пилаоски,прв таков дом во поширокиот Кичевски регион изграден во 1982 година и втор дом по големина во селото. На изготвениот проект за статика од дипломираниот градежен инжинер Зоран Наумоски од Кичево изведувачи на работите се добро познатите “АР-БА универзал изградба” …

Обнова и реконструкција на дом Пилаоски Читај повеќе »

Почнаа градежните активности во с.Кнежино

На иницијатива на новиот Совет на Месната заедница с.Кнежино во оваа градежна сезона се предвидени повеќе градежни активности и инфраструктурни зафати во селото какви што не се преземени повеќе години наназад. Денес 17.07.2019 година изведувачот на работите реномираната фирма од областа на градежништвото “АР-БА универзал изградба ” од с.Лисичани која нуди комплетна палета на услуги …

Почнаа градежните активности во с.Кнежино Читај повеќе »

Нова рубрика на нашиот портал

Вашиот портал www.knezino.mk се труди да ја збогати својата содржина и понуда со цел да се доближи до што е можно поширока публика и да ги задоволи Вашите разновидни и пребирливи вкусови.Имаме задоволство да им соопштиме на нашите читатели и посетители дека почнувајќи од денес преку нашата web страна во посебна рубрика ќе можат секојдневно …

Нова рубрика на нашиот портал Читај повеќе »

Најново четиво за с.Кнежино и Кнежинскиот манастир низ наративот и произлезено од перото на нашиот пријател Зоран Јованоски,автор на Моите страници

Да се пишува за селата кои биле околу него и кои се дел од нашето, кичевско и македонско минато и да се пишува за манастирот “Свети Ѓорѓија”, познат уште и како Кнежински манастир, кој токму на неговите жители и на сите други кои копнееа по словото Господово,треба да им сме благодарни што како феникс повторно …

Најново четиво за с.Кнежино и Кнежинскиот манастир низ наративот и произлезено од перото на нашиот пријател Зоран Јованоски,автор на Моите страници Читај повеќе »