Село Кнежино

Гео-механички испитувања на теренот во Крушино [ФОТО]

После подолго време работите околу стабилизацијата на косините и санацијата на свлечиштето на локалниот пат Кичево-Кнежино,како и активностите за негово целосно оспособување и воспоставување на нормален режим на сообраќај како што беше пред активирањето на свлечиштето,кај месноста “Крушино” се придвижуваат во позитивна насока со цел конечно и трајно решавање на овој горлив проблем кој се …

Гео-механички испитувања на теренот во Крушино [ФОТО] Читај повеќе »

Повик до компании

Денови на колективно садење дрва во Македонија 26/27.10.2019 година Повик до компании Доколку сте компанија која сака да учествува во намалување на загадувањето во градовите и зазеленување на истите, еден начин е да донирате садници на некое основно училиште по Ваш избор. Бројот на дрвја, како и расадникот од каде ќе купите е Ваш личен …

Повик до компании Читај повеќе »

Кнежинските воденици

Сведоштва : КНЕЖИНСКИТЕ ВОДЕНИЦИ Најголеми “виновници” за оваа “приказна” се моите добри пријатели Сашо Божиноски и Станко Китаноски.Првиот, иако неговите корени по таткова линија се од Прострање, во “малиот прст” има многу информации не само за природните убавини на Кичевијата, туку и многу повеќе од тоа и просто нема место каде што не стапнала неговата …

Кнежинските воденици Читај повеќе »

ПРОМОЦИЈА: Монографија “Раштани низ вековите”

Почитувани, Имаме особена чест и задоволство да Ве поканиме на промоцијата на Монографијата “Раштани низ вековите” на авторот Зоран Б.Стојаноски која ќе се одржи на ден 10.10.2019 година (четврток) во Националната установа-Центар за култура “Кочо Рацин”во Кичево со почеток во 19.00 часот. Ова е втора книга на авторот после романот “Прочка”. Во Монографијата “Раштани низ …

ПРОМОЦИЈА: Монографија “Раштани низ вековите” Читај повеќе »

ТВ Журнал

Почитувани, Почнувајќи од денес 08.10.2019 година Вашиот портал www.knezino.mk прераснува во мултимедијална интернет платформа и дополнително ги збогатува своите содржини со цел да ги задоволи вкусовите и на најпребирливата публика. Од сега покрај најдоброто од македонскиот интернет и радио етер и најслушаната музика ,за нашата публика се достапни и телевизиски вести на македонски јазик продуцирани …

ТВ Журнал Читај повеќе »

SKY Radio: Утринска програма

Бидете дел од најслушаната утринска контактна радио програма во Македонија на Sky radio 102,5 fm со водителот Наташа Јанкуловска Торевска,секој работен ден во терминот од 08 до 12 часот. Сервисни информации,тема на денот,култура,занимливости,гостувања, промоции,вести на секој час,наградни игри,коментари и ставови на слушателите итн…,а сето тоа измиксано и надополнето со најдобрата музика за Ваше пријатно и …

SKY Radio: Утринска програма Читај повеќе »

Работна “OFF ROAD vol.3” aкција 05.10.2019 година (ФОТО+ ВИДЕО)

Успешно завршени работните активности предвидени за оваа градежна сезона на м.в.”Гаваз” во с.Кнежино,кои Советот на Месната заедница Кнежино ги презеде со цел подобрување на состојбата со водоснабдувањето за сите корисници од селскиот водоснабдителен систем. За таа цел од крајот на месец август оваа година се до ден денес Советот на МЗ во континуитет организира повеќе …

Работна “OFF ROAD vol.3” aкција 05.10.2019 година (ФОТО+ ВИДЕО) Читај повеќе »

Моите страници: Дреново

Сведоштва : Д Р Е Н О В О Во оваа наша убава земја, во оваа библиска Македонија, има многу села кои го носат, односно го носеле името Дреново. Село со вакво име, во минатото, постоело и во околината на Кичево.За жал,сега, од него останале само записите и спомените кои се пренесуваат од колено на …

Моите страници: Дреново Читај повеќе »