Известување

Известување Министерството за внатрешни работи известува дека на ден 06.10.2019 година (Недела) и 08.10.2019 година (Вторник),на стрелиштето во с.Осој во рамките на нивните активности ќе се одржи боево гаѓање со пешадиско вооружување. Со цел безбедно изведување на боевото гаѓање се известува месното население од с.Кнежино,с.Осој ,с.Раштани и од непосредната околина,како и другите граѓани,да на наведените …

Известување Читај повеќе »

Читајте www.knezino.mk и слушајте SKY Radio 102,5 fm

Најдоброто од македонскиот етер и најслушаната музика на Вашиот портал.Вашиот web сајт www.knezino.mk од денес Ви овозможува уште едно мултимедијално доживување.Имено,почнувајќи од денес нашите посетители преку нашата страница ќе бидат во можност секојдневно 24/7 да ја следат и слушаат радио програмата на култната скопска и македонска радио станица SKY Radio 102,5 fm. SKY Radio 102,5 …

Читајте www.knezino.mk и слушајте SKY Radio 102,5 fm Читај повеќе »

Распоред на свети литургии и богослужби во Манастирот „Свети Георгиј Победоносец“ во с.Кнежино за деновите 28,29 и 30 септемри 2019 година

Распоред на свети литургии и богослужби во Манастирот „Свети Георгиј Победоносец“ во с.Кнежино за деновите 28,29 и 30 септемри 2019 година На 28.09.2019 година (сабота) во 09,00 часот: Света утринска литургија. А во 11,00 часот Поетско читање од манифестацијата „Поетско-sвездено ехо 2019 “ од с.Букојчани во организација на г-динот Алексо Тришоски, читањето ќе биде во …

Распоред на свети литургии и богослужби во Манастирот „Свети Георгиј Победоносец“ во с.Кнежино за деновите 28,29 и 30 септемри 2019 година Читај повеќе »

[ НОВО ] Вашиот портал www.knezino.mk од денес достапен и на англиски јазик

Со цел поширока промоција на трајните вредности,природните убавини,духовноста , останатите компаративни предности и разновидните туристички потенцијали на нашето село Кнежино и на Кнежинскиот манастир “Свети Георгиј Победоносец”, кои како такви се недоволно познати на пошироката домашна и светска јавност ,од денес како еден од ретките интернет медиуми кај нас ,сме достапни и на англиски јазик.Имено, …

[ НОВО ] Вашиот портал www.knezino.mk од денес достапен и на англиски јазик Читај повеќе »

Нова статија за историјата на Кнежино и Кнежинско – Зоран Јованоски

Сведоштва : СЕЛОТО МИРКОС?!? Сигурно се прашувате: “За што се работи?” Одговорот “лежи” во редовите што се пред Вас.Листајќи ги старите записи вниманието ми го привлече селото Миркос, кое е забележано во Османлиските пописни дефтери.Да бидам искрен. Од моите материјали не успеав да ја определам неговата локација. Единствено што можев да дознаам беше бројот на …

Нова статија за историјата на Кнежино и Кнежинско – Зоран Јованоски Читај повеќе »

[ ЕКСКЛУЗИВНО ] Фото колаж разгледница на Кнежинскиот манастир, Свети Георгиј [ГАЛЕРИЈА ВТОР ДЕЛ]

Сјајот на белите и кристални снежни прекривки и мирот кој го дава Манастирот Сети Георгиј сокриен во недопрената природа на село Кнежино се само дел од убавините кои може да ви ја згреат душата и во ладните зимски денови..

Честит 8-ми септември Ден на независноста

Порталот www.knezino.mk им го честита 8-ми септември Денот на независноста на сите негови читатели, посетители,помагатели, членови на Клуб на пријатели Кнежино и на сите Македонци во земјата и странство.