Обнова и реконструкција на дом Пилаоски

После подолго време во с.Кнежино започнаа и градежни работи за обнова и реконструкција на дом Пилаоски,прв таков дом во поширокиот Кичевски регион изграден во 1982 година и втор дом по големина во селото. На изготвениот проект за статика од дипломираниот градежен инжинер Зоран Наумоски од Кичево изведувачи на работите се добро познатите “АР-БА универзал изградба” …

Обнова и реконструкција на дом Пилаоски Читај повеќе »

Почнаа градежните активности во с.Кнежино

На иницијатива на новиот Совет на Месната заедница с.Кнежино во оваа градежна сезона се предвидени повеќе градежни активности и инфраструктурни зафати во селото какви што не се преземени повеќе години наназад. Денес 17.07.2019 година изведувачот на работите реномираната фирма од областа на градежништвото “АР-БА универзал изградба ” од с.Лисичани која нуди комплетна палета на услуги …

Почнаа градежните активности во с.Кнежино Читај повеќе »

Нова рубрика на нашиот портал

Вашиот портал www.knezino.mk се труди да ја збогати својата содржина и понуда со цел да се доближи до што е можно поширока публика и да ги задоволи Вашите разновидни и пребирливи вкусови.Имаме задоволство да им соопштиме на нашите читатели и посетители дека почнувајќи од денес преку нашата web страна во посебна рубрика ќе можат секојдневно …

Нова рубрика на нашиот портал Читај повеќе »

Најново четиво за с.Кнежино и Кнежинскиот манастир низ наративот и произлезено од перото на нашиот пријател Зоран Јованоски,автор на Моите страници

Да се пишува за селата кои биле околу него и кои се дел од нашето, кичевско и македонско минато и да се пишува за манастирот “Свети Ѓорѓија”, познат уште и како Кнежински манастир, кој токму на неговите жители и на сите други кои копнееа по словото Господово,треба да им сме благодарни што како феникс повторно …

Најново четиво за с.Кнежино и Кнежинскиот манастир низ наративот и произлезено од перото на нашиот пријател Зоран Јованоски,автор на Моите страници Читај повеќе »

СООПШТЕНИЕ 30.06.2019

Почитувани, Советот на Месната заедница с.Кнежино апелира до корисниците на водата од селскиот водовод за нејзино рационално,совесно и одговорно користење во критичниот летен период од 01.07.2019 година до 15.09.2019 година. Во овој период водата да се користи пред се за пиење и за задоволување на личните и семејните потреби на домаќинствата,а корисниците да се воздржат …

СООПШТЕНИЕ 30.06.2019 Читај повеќе »

“КНЕЖИНСКИТЕ” ПЕТ СЕЛА(ФОТО)

Чашата се скрши. Тоа беше знак, грандиозниот манастир ” Свети Ѓорѓија”, или во народот познат и под името Кнежински манастир, да го проголтаат пламените јазици”. Вака гласи дел од преданието за ова духовно светилиште, кое по безмалку три столетија е не на добар, туку на одличен пат, повторно да блесне во сета своја убавина.Инаку, во …

“КНЕЖИНСКИТЕ” ПЕТ СЕЛА(ФОТО) Читај повеќе »

Селото Дрмник (ФОТО)

“Од многуте запустени села од Дреново, од Дрмница, од Јаорец и други, избегало населението овде и го заселило селото …”.Повторно зборови за нашето, македонско, односно нашето кичевско минато. Зборови кои, кога ќе ги слушнам или прочитам, не ме оставаат спокоен. Зборови кои, со некоја невидлива сила, просто ме тераат повторно да се “нурнам ” во …

Селото Дрмник (ФОТО) Читај повеќе »

СООПШТЕНИЕ 17.06.2019

Почитувани Кнежинчани, Советот на Месната заедница Кнежино е отворен за било какви предлози и сугестии кои би придонесле за подобрување на условите и за функционирањето на нашата локална заедница ,како и за решавање на постоечките проблеми.Заради тоа Ве охрабруваме лично и во било кое време Вашите размислувања,коментари,сугестии,конкретни предлози и барања,како и информации за проблеми од …

СООПШТЕНИЕ 17.06.2019 Читај повеќе »

Кнежино промо видео

Природа ,историја со археологија,вековна традиција,духовност,трајни вредности,непокор…

Едноставно безвременски и се на едно место

Видео разгледница Село Кнежино и Кнежински манастир Св.Ѓорѓија 08.06.2019 година