[#седетедома] ВРЕМЕ Е ЗА ТЕАТАР

Претстава СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ
ДЕНЕС, со почеток во 20.00 часот

БИДЕТЕ НА WWW.KNEZINO.MK

Во ова време на превентивни и рестриктивни антивирусни мерки, Вашиот портал knezino.mk започнува соработка со најрепрезентативната македонска театарска институција.

Како резултат на таа соработка посетителите на нашиот сајт почнувајќи од вечерва и наредните неколку денови ќе имаат ексклузивна можност online да следат повеќе претстави на Македонскиот народен театар од Скопје.

За почеток вечерва на репертоарот е култната претстава СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ на авторот Бранислав Нушиќ во режија на Синиша Евтимов. Уживајте во врвната актерска изведба на нашите врвни глумци и почувствувајте ја магијата на театарската игра.

Улогите ги толкуваат:

Александар Микиќ – Јеротије Пантиќ;
Оливер Митковски – Виќа;
Софиа Насевска – Трифуновска-Марица;
Никола Ристановски – Алекса Жуњиќ;
Сашко Коцев – Чорбаџи Миладин;
Гораст Цветковски – Ѓока и други.