[ФОТО] Санирана новопојавената пукнатина на свлечиштето кај Крушино

По реакција на Советот на МЗ Кнежино до Главниот надзорен орган на автопатот А2 Кичево-Охрид,во текот на денешниот ден беше санирана новопојавената пукнатина на свлечиштето на локалниот пат Кичево-с.Кнежино кај…

Continue Reading [ФОТО] Санирана новопојавената пукнатина на свлечиштето кај Крушино

Мартовската супер Месечина го осветли небото(ВИДЕО)

Домородните племиња во северниот и источниот дел на САД ја именувале полната месечина по фрлањето на ѓубриво произведено од црвите – кои се појавуваат кога земјата омекнува поради топлината пред…

Continue Reading Мартовската супер Месечина го осветли небото(ВИДЕО)

Честит 8-ми март

Порталот knezino.mk на сите припаднички на понежниот пол им го честита празникот-Денот на жената 8-ми март, со прекрасната пригодна мелодија "Црвени рози" на легендата на македонската забавна музика, ненадминливиот Томислав…

Continue Reading Честит 8-ми март

Недела (08.03.2020 година) во 08.00 часот-Утринска богослужба во манастирот”Св.Георгиј Победоносец”во с.Кнежино

Недела (08.03.2020 година) во 08.00 часот-Утринска богослужба во манастирот"Св.Георгиј Победоносец"во с.Кнежино По повод неделата на православието(Прва недела на Велигденскиот пост) и празникот | и || наоѓање на главата на Св.Јован…

Continue Reading Недела (08.03.2020 година) во 08.00 часот-Утринска богослужба во манастирот”Св.Георгиј Победоносец”во с.Кнежино

Време е за РАДИО

Нова содржина на Вашиот портал knezino.mk Почнувајќи од овој викенд вистинските љубители на добрите и стари незаборавни музички хитови ,а особено на радиото како медиум ,преку нашиот сајт ќе бидат…

Continue Reading Време е за РАДИО

[ЕКСКЛУЗИВНО] Стари архивски снимки Скопје 1926 година

Раритетен и малку познат архивски материјал снимен, забележан и овековечен преку камерата на Народниот филмски архив на Чехословачка (NFA) во периодот 07-ми и 08-ми октомври 1926 година,за време на посетата…

Continue Reading [ЕКСКЛУЗИВНО] Стари архивски снимки Скопје 1926 година