Мобилизација!!!Пламени јазици над атарот на М.Доленци, пожарот може да се прошири и до Манастирот Св.Пречиста.

До нашиот портал штотуку стигна една вест имено пламените јазици кои ноќеска беа ставени во мирување во атарот на с.Манастирско Доленци – кичевско се реактивираа и се директна закана бидејќи…

Continue Reading Мобилизација!!!Пламени јазици над атарот на М.Доленци, пожарот може да се прошири и до Манастирот Св.Пречиста.

Гео-механички испитувања на теренот во Крушино [ФОТО]

После подолго време работите околу стабилизацијата на косините и санацијата на свлечиштето на локалниот пат Кичево-Кнежино,како и активностите за негово целосно оспособување и воспоставување на нормален режим на сообраќај како…

Continue Reading Гео-механички испитувања на теренот во Крушино [ФОТО]
[ ЕКСКЛУЗИВНО ] Фото колаж разгледница на Кнежинскиот манастир, Свети Георгиј [ГАЛЕРИЈА ТРЕТ ДЕЛ]
Репрезентативна трпезарија во новиот манастирски конак

[ ЕКСКЛУЗИВНО ] Фото колаж разгледница на Кнежинскиот манастир, Свети Георгиј [ГАЛЕРИЈА ТРЕТ ДЕЛ]

Природа...духовност...хармонија...идила... Се на едно место. Посетете го Кнежинскиот манастир "Свети Георгиј Победоносец". Репрезентативна трпезарија во новиот манастирски конак

Continue Reading [ ЕКСКЛУЗИВНО ] Фото колаж разгледница на Кнежинскиот манастир, Свети Георгиј [ГАЛЕРИЈА ТРЕТ ДЕЛ]

Повик до компании

Денови на колективно садење дрва во Македонија 26/27.10.2019 година Повик до компании Доколку сте компанија која сака да учествува во намалување на загадувањето во градовите и зазеленување на истите, еден…

Continue Reading Повик до компании

Кнежинските воденици

Сведоштва : КНЕЖИНСКИТЕ ВОДЕНИЦИ Најголеми "виновници" за оваа "приказна" се моите добри пријатели Сашо Божиноски и Станко Китаноски.Првиот, иако неговите корени по таткова линија се од Прострање, во "малиот прст"…

Continue Reading Кнежинските воденици

ПРОМОЦИЈА: Монографија “Раштани низ вековите”

Почитувани, Имаме особена чест и задоволство да Ве поканиме на промоцијата на Монографијата "Раштани низ вековите" на авторот Зоран Б.Стојаноски која ќе се одржи на ден 10.10.2019 година (четврток) во…

Continue Reading ПРОМОЦИЈА: Монографија “Раштани низ вековите”

ТВ Журнал

Почитувани, Почнувајќи од денес 08.10.2019 година Вашиот портал www.knezino.mk прераснува во мултимедијална интернет платформа и дополнително ги збогатува своите содржини со цел да ги задоволи вкусовите и на најпребирливата публика.…

Continue Reading ТВ Журнал

SKY Radio: Утринска програма

Бидете дел од најслушаната утринска контактна радио програма во Македонија на Sky radio 102,5 fm со водителот Наташа Јанкуловска Торевска,секој работен ден во терминот од 08 до 12 часот. Сервисни…

Continue Reading SKY Radio: Утринска програма

Работна “OFF ROAD vol.3” aкција 05.10.2019 година (ФОТО+ ВИДЕО)

Успешно завршени работните активности предвидени за оваа градежна сезона на м.в."Гаваз" во с.Кнежино,кои Советот на Месната заедница Кнежино ги презеде со цел подобрување на состојбата со водоснабдувањето за сите корисници…

Continue Reading Работна “OFF ROAD vol.3” aкција 05.10.2019 година (ФОТО+ ВИДЕО)