Соопштение Се известуваат христијанските верници дека на ден 16.08.2019 година со почеток во 07.30 часот во Манастирот ” Свети Георгиј Победоносец ” во с.Кнежино ќе се служи Света Литургија која ќе ја води Отец Макариј од Манастирот ” Свети Јован Бигорски ” со присуство на сестринството од Манастирот ” СветаПродолжете со читање

Мини фоторепортажа с.Кнежино,10.08.2019 година.Санација на пукнатина на главниот селски резервоар на вода во изведба на нашите пријатели и врвни професионалци од “АР-БА УНИВЕРЗАЛ ИЗГРАДБА” од с.Лисичани.

Соопштение Се известуваат христијанските верници дека на ден 07.08.2019 година со почеток во 07.30 часот во Манастирот ” Свети Георгиј Победоносец ” во с.Кнежино ќе се служи Света Литургија која ќе ја води Отец Макариј од Манастирот ” Свети Јован Бигорски ” со присуство на сестринството од Манастирот ” СветаПродолжете со читање

Се известуваат корисниците на водата од селскиот водовод од с.Кнежино дека поради неповолната хидролошка состојба и непочитувањето на апелите на Советот на МЗ с.Кнежино за рационално,совесно и наменско користење на водата во критичниот временски период од 01.07.2019 година до 15.09.2019 година и тоа првенствено за пиење и задоволување на личнитеПродолжете со читање

После подолго време во с.Кнежино започнаа и градежни работи за обнова и реконструкција на дом Пилаоски,прв таков дом во поширокиот Кичевски регион изграден во 1982 година и втор дом по големина во селото. На изготвениот проект за статика од дипломираниот градежен инжинер Зоран Наумоски од Кичево изведувачи на работите сеПродолжете со читање

На иницијатива на новиот Совет на Месната заедница с.Кнежино во оваа градежна сезона се предвидени повеќе градежни активности и инфраструктурни зафати во селото какви што не се преземени повеќе години наназад. Денес 17.07.2019 година изведувачот на работите реномираната фирма од областа на градежништвото “АР-БА универзал изградба ” од с.Лисичани којаПродолжете со читање

Вашиот портал www.knezino.mk се труди да ја збогати својата содржина и понуда со цел да се доближи до што е можно поширока публика и да ги задоволи Вашите разновидни и пребирливи вкусови.Имаме задоволство да им соопштиме на нашите читатели и посетители дека почнувајќи од денес преку нашата web страна воПродолжете со читање

Да се пишува за селата кои биле околу него и кои се дел од нашето, кичевско и македонско минато и да се пишува за манастирот “Свети Ѓорѓија”, познат уште и како Кнежински манастир, кој токму на неговите жители и на сите други кои копнееа по словото Господово,треба да им смеПродолжете со читање

Почитувани, Советот на Месната заедница с.Кнежино апелира до корисниците на водата од селскиот водовод за нејзино рационално,совесно и одговорно користење во критичниот летен период од 01.07.2019 година до 15.09.2019 година. Во овој период водата да се користи пред се за пиење и за задоволување на личните и семејните потреби наПродолжете со читање