/

Мини фоторепортажа 10.08.2019

Мини фоторепортажа с.Кнежино,10.08.2019 година.Санација на пукнатина на главниот селски резервоар на вода во изведба на нашите пријатели и врвни професионалци од "АР-БА УНИВЕРЗАЛ ИЗГРАДБА" од с.Лисичани. AR-BA Hidring

Continue Reading

Света Литургија во Манастирот ‘’ Свети Георгиј Победоносец ‘’ во с.Кнежино

Соопштение Се известуваат христијанските верници дека на ден 07.08.2019 година со почеток во 07.30 часот во Манастирот " Свети Георгиј Победоносец " во с.Кнежино ќе се служи Света Литургија која…

Continue Reading

СООПШТЕНИЕ 27.07.2019

Се известуваат корисниците на водата од селскиот водовод од с.Кнежино дека поради неповолната хидролошка состојба и непочитувањето на апелите на Советот на МЗ с.Кнежино за рационално,совесно и наменско користење на…

Continue Reading

Почнаа градежните активности во с.Кнежино

На иницијатива на новиот Совет на Месната заедница с.Кнежино во оваа градежна сезона се предвидени повеќе градежни активности и инфраструктурни зафати во селото какви што не се преземени повеќе години…

Continue Reading

Најново четиво за с.Кнежино и Кнежинскиот манастир низ наративот и произлезено од перото на нашиот пријател Зоран Јованоски,автор на Моите страници

Да се пишува за селата кои биле околу него и кои се дел од нашето, кичевско и македонско минато и да се пишува за манастирот "Свети Ѓорѓија", познат уште и…

Continue Reading

СООПШТЕНИЕ 30.06.2019

Почитувани, Советот на Месната заедница с.Кнежино апелира до корисниците на водата од селскиот водовод за нејзино рационално,совесно и одговорно користење во критичниот летен период од 01.07.2019 година до 15.09.2019 година.…

Continue Reading
“КНЕЖИНСКИТЕ”  ПЕТ СЕЛА(ФОТО)
Остатоци ос с.Арангел

“КНЕЖИНСКИТЕ” ПЕТ СЕЛА(ФОТО)

Чашата се скрши. Тоа беше знак, грандиозниот манастир " Свети Ѓорѓија", или во народот познат и под името Кнежински манастир, да го проголтаат пламените јазици". Вака гласи дел од преданието…

Continue Reading