Компанијата “АТВА” од Кичево повторно во служба на локалната заедница [ФОТО + ВИДЕО]

с.Кнежино,05.07.2020 година Реномираната компанија "АТВА" од Кичево во чии рамки функционираат брендовите"АТВА маркети","DIO маркети" и "АТВА Home center",деновите овозможи успешно завршување на уште еден проект во корист на локалната заедница…

Continue Reading Компанијата “АТВА” од Кичево повторно во служба на локалната заедница [ФОТО + ВИДЕО]

СВЕДОШТВА: Дали во Крушино имало воденица или НЕ?

Пак за водениците.Овој пат не ги најдов, но затоа пак со помош на еден мој пријател ви нудам нешто нивно. Сигурно се прашувате :,,Што"? Засега нека остане тајна. Пред да…

Continue Reading СВЕДОШТВА: Дали во Крушино имало воденица или НЕ?

Отклонет уште еден дефект на селскиот водовод [ФОТО + ВИДЕО]

с.Кнежино,28.06.2020 година Денес Советот на МЗ с.Кнежино спроведе уште една успешна работна акција за отстранување на дефект на селскиот водовод на м.в."Сред село" во с.Кнежино ,а со што ќе се…

Continue Reading Отклонет уште еден дефект на селскиот водовод [ФОТО + ВИДЕО]

Поставени нови кошеви на кошаркарското игралиште во СРЦ”Крушино”

Поставени нови кошеви на кошаркарското игралиште во СРЦ"Крушино" на задоволство на сите љубители на кошарката и бројните рекреативци. Оваа акција за поздравување е како резултат на залагањето на познатиот наш…

Continue Reading Поставени нови кошеви на кошаркарското игралиште во СРЦ”Крушино”

Позитива на денот [ ФОТО ]

Поставени корпи за отпадоци од двете страни на патот за СРЦ"Крушино", од страна на членови на У.М.С. на ВМРО-ДПМНЕ од Кичево.. Навистина редок пример и акција за поздравување. Да придонесеме…

Continue Reading Позитива на денот [ ФОТО ]

Кражба во црквата Св.Ѓорѓија во с.Белица

Во текот на вчерашниот втор ден Духовен е извршена кражба на пари во црквата Свети Ѓорѓија во Белица. Црковниот одбор испраќа молба до сите верници во Македонија ако некој го…

Continue Reading Кражба во црквата Св.Ѓорѓија во с.Белица

ЕКОЛОШКА (НЕ)СВЕСТ

с.Кнежино,м.в."Чука" 08.06.2020 година Деновиве кај месноста"Чука" во село Кнежино на само десетина метри од најблиските куќи е забележана нива мини депонија,а за што сведочат сликите во прилог. Советот на МЗ…

Continue Reading ЕКОЛОШКА (НЕ)СВЕСТ

Викенд активности Манастир “Св.Георгиј Победоносец” с.Кнежино 30.05.2020 година [ФОТО]

Чистење,уредување и разубавување на дворот на манастирот Активности за одржување и подобрување на осветлувањето во и околу манастирскиот конак

Continue Reading Викенд активности Манастир “Св.Георгиј Победоносец” с.Кнежино 30.05.2020 година [ФОТО]