Викенд активности Манастир “Св.Георгиј Победоносец” с.Кнежино 30.05.2020 година [ФОТО]

Чистење,уредување и разубавување на дворот на манастирот Активности за одржување и подобрување на осветлувањето во и околу манастирскиот конак

Continue Reading Викенд активности Манастир “Св.Георгиј Победоносец” с.Кнежино 30.05.2020 година [ФОТО]

Активности 23/24.05.2020 година,с.Кнежино [ФОТО]

Поставување на репарираниот заштитен капак на резервоарот за вода. Поставување на знаци забрането фрлање на ѓубре на самиот влез во селото каде во неколку наврати е чистена создадената депонија.

Continue Reading Активности 23/24.05.2020 година,с.Кнежино [ФОТО]

ВО ЖИВО: Лансирање на NASA/SPACE X – DEMO 2 мисијата

Среда 27-ми мај 2020 година,22.15 часот Придружете ни се во следењето на историскиот настан,во живо на нашиот podcast канал https://live.knezino.mk. За прв пат приватна компанија со вселенскиот брод Crew Dragon…

Continue Reading ВО ЖИВО: Лансирање на NASA/SPACE X – DEMO 2 мисијата

Завршен патоказот на влезот на с.Кнежино [ФОТО + ВИДЕО]

Деновиве од страна на Советот на МЗ с.Кнежино беа изведени завршните работи на патоказот кој е поставен пред влезот на с.Кнежино,на м.в."Блато". Со овој патоказ кој ги означува најзначајните локалитети…

Continue Reading Завршен патоказот на влезот на с.Кнежино [ФОТО + ВИДЕО]

Нашиот Старец, Архимандрит Партениј, избран за епископ

Денес, кога го славиме споменот на Светиот Апостол и Евангелист Јован Богослов, во црковното предание нарекуван уште и „Апостолот на љубовта“, тој ни благовести уште една радосна вест: нашиот Старец…

Continue Reading Нашиот Старец, Архимандрит Партениј, избран за епископ

Акција за чистење и одржување на локалниот пат Кичево-Кнежино

По подолг временски период екипи на ЈПКД "Комуналец" од Кичево,почнувајќи од оваа недела,ќе спроведат системска акција за чистење од дива вегетација и тековно одржување на локалниот пат од Кичево до…

Continue Reading Акција за чистење и одржување на локалниот пат Кичево-Кнежино

Работна акција – 17.05.2020 година, с.Кнежино [ФОТО + ВИДЕО]

Косење и чистење околу локалниот пат од м.в."На Блато" до влезот на селото. Особена благодарност до Даме Коруноски и Раде Ќипроски кој исто така помогнаа во косењето и чистењето на…

Continue Reading Работна акција – 17.05.2020 година, с.Кнежино [ФОТО + ВИДЕО]

[СООПШТЕНИЕ] Работна акција 24.05.2020 година

Работна акција24.05.2020 година(недела)09.30 часотс.КнежиноЦрква"Св.Димитрија" Црковниот одбор од с .Кнежино ги известува селаните дека на ден 24.05.2020 година (недела) со почеток во 09.30 часот ќе се спроведе работна акција за чистење…

Continue Reading [СООПШТЕНИЕ] Работна акција 24.05.2020 година

[#6] ХИТ на НЕДЕЛАТА – со Тино Алексов

Хит на Неделата - МАКЕДОНСКИ ЕВЕРГРИНИМузички Уредник: Тино Алексов www.muzika.knezino.mk(клик тука) Проследете го најновото издание на podcastot Хит на неделата во избор на нашиот музички уредник Тино Алексов,автор на успешниот…

Continue Reading [#6] ХИТ на НЕДЕЛАТА – со Тино Алексов