7.3 C
Kičevo
Monday, Октомври 26, 2020

Времеплов

Покана од Месната заедница с.Кнежино за 4-ти јули 1980 година

Погледнете ја поканата од Месната заедница с.Кнежино по повод свеченоста за одбележување на празникот 4-ти јули (Денот...

СВЕДОШТВА: МИРМИРАНОТ ИМАЛ 18 СЕЛА И 2 МЕЗРИ

Во 1467 - 1468 година, хасот, односно феудалниот посед на мирмиранот (главен управител на област -м.з.)во вилаетот, како дел од тогашната Кичевска...

[ЕКСКЛУЗИВНО] Стари архивски снимки Скопје 1926 година

Раритетен и малку познат архивски материјал снимен, забележан и овековечен преку камерата на Народниот филмски архив на Чехословачка...

[ВИДЕО] КИЧЕВО НЕКОГАШ И СЕГА [6 ДЕЛ]

Created by: Горан Петрески, 2006 година.

[ВИДЕО] КИЧЕВО НЕКОГАШ И СЕГА [5 ДЕЛ]

Created by: Горан Петрески, 2006 година.

[ВИДЕО] КИЧЕВО НЕКОГАШ И СЕГА [4 ДЕЛ]

Created by: Горан Петрески, 2006 година.

[ВИДЕО] КИЧЕВО НЕКОГАШ И СЕГА [3 ДЕЛ]

Created by: Горан Петрески, 2006 година.

[ВИДЕО] КИЧЕВО НЕКОГАШ И СЕГА [2 ДЕЛ]

Created by: Горан Петрески, 2006 година.

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,056LikesLike
112FollowersFollow
47SubscribersSubscribe

Последни Објави

СООПШТЕНИЕ 25.10.2020

Се известуваат мештаните од село Кнежино во наредниов временски период додека траат градежните активности за изградба на патиштата во селото, ДА НЕ...

[#5] Кнежино во изградба [ФОТО]

Го следиме прогресот во реализацијата на проектот за уредување на улиците и патиштата во с.Кнежино.Започна втората фаза од проектот, тампонирање.

Изградба на шахта на спојот (влезот) на цревото од стариот реконструиран резервоар во постоечкиот водоводен систем

Изградба на шахта на спојот (влезот) на цревото од стариот реконструиран резервоар во постоечкиот водоводен систем.

[#4] Кнежино во изградба [ФОТО]

Го следиме прогресот во реализацијата на проектот за уредување на улиците и патиштата во с.Кнежино.

Драги пријатели, упатуваме апел за помош за нашиот кичевчанец Тони, кој вчера ненадејно му почина сопругата – да помогнеме!

И кога ни малку човек ќе се надева дека ќе се случи најлошото, тоа не бира. Вчера кичевската област беше потресена од...