4.8 C
Kičevo
Saturday, Ноември 28, 2020

Времеплов

Старо Кичево (2) [ФОТО]

Градот наш најубав. Ретка стара фотографија од Кичево од средината на 1960-тите години

Старо Кичево [ФОТО]

Ретка разгледница од 1956 година. Покрај Џума (Султан Бајазит) џамија забележлив е и објектот на Кичевскиот магазин кој се наоѓал веднаш после познатата...

Моите страници: Дреново

Сведоштва : Д Р Е Н О В О Во оваа наша убава земја, во оваа библиска Македонија, има многу села кои го носат, односно го...

Нова статија за историјата на Кнежино и Кнежинско – Зоран Јованоски

Сведоштва : СЕЛОТО МИРКОС?!? Сигурно се прашувате: "За што се работи?" Одговорот "лежи" во редовите што се пред Вас.Листајќи ги старите записи вниманието ми го привлече...

Најново четиво за с.Кнежино и Кнежинскиот манастир низ наративот и произлезено од перото на нашиот пријател Зоран Јованоски,автор на Моите страници

Да се пишува за селата кои биле околу него и кои се дел од нашето, кичевско и македонско минато и да се пишува за...

“КНЕЖИНСКИТЕ” ПЕТ СЕЛА(ФОТО)

Чашата се скрши. Тоа беше знак, грандиозниот манастир " Свети Ѓорѓија", или во народот познат и под името Кнежински манастир, да го проголтаат пламените...

Селото Дрмник (ФОТО)

"Од многуте запустени села од Дреново, од Дрмница, од Јаорец и други, избегало населението овде и го заселило селото ...".Повторно зборови за нашето, македонско,...

СЛЕДЕТЕ НЕ

1,100LikesLike
50SubscribersSubscribe