Честит празник ИЛИНДЕН

На сите наши читатели,подржувачи,клуб пријатели на www.knezino.mk и на сите Македонци овде и во дијаспората им го честитаме најголемиот празник ИЛИНДЕН

Continue Reading Честит празник ИЛИНДЕН

СООПШТЕНИЕ 27.07.2019

Се известуваат корисниците на водата од селскиот водовод од с.Кнежино дека поради неповолната хидролошка состојба и непочитувањето на апелите на Советот на МЗ с.Кнежино за рационално,совесно и наменско користење на…

Continue Reading СООПШТЕНИЕ 27.07.2019

Обнова и реконструкција на дом Пилаоски

После подолго време во с.Кнежино започнаа и градежни работи за обнова и реконструкција на дом Пилаоски,прв таков дом во поширокиот Кичевски регион изграден во 1982 година и втор дом по…

Continue Reading Обнова и реконструкција на дом Пилаоски

Почнаа градежните активности во с.Кнежино

На иницијатива на новиот Совет на Месната заедница с.Кнежино во оваа градежна сезона се предвидени повеќе градежни активности и инфраструктурни зафати во селото какви што не се преземени повеќе години…

Continue Reading Почнаа градежните активности во с.Кнежино

Нова рубрика на нашиот портал

Вашиот портал www.knezino.mk се труди да ја збогати својата содржина и понуда со цел да се доближи до што е можно поширока публика и да ги задоволи Вашите разновидни и…

Continue Reading Нова рубрика на нашиот портал

СООПШТЕНИЕ 30.06.2019

Почитувани, Советот на Месната заедница с.Кнежино апелира до корисниците на водата од селскиот водовод за нејзино рационално,совесно и одговорно користење во критичниот летен период од 01.07.2019 година до 15.09.2019 година.…

Continue Reading СООПШТЕНИЕ 30.06.2019

СООПШТЕНИЕ 17.06.2019

Почитувани Кнежинчани, Советот на Месната заедница Кнежино е отворен за било какви предлози и сугестии кои би придонесле за подобрување на условите и за функционирањето на нашата локална заедница ,како…

Continue Reading СООПШТЕНИЕ 17.06.2019
Кнежино промо видео
Кнежинскиот манастир

Кнежино промо видео

Природа ,историја со археологија,вековна традиција,духовност,трајни вредности,непокор... Едноставно безвременски и се на едно место Видео разгледница Село Кнежино и Кнежински манастир Св.Ѓорѓија 08.06.2019 година Градежен Институт Македонија https://www.youtube.com/watch?v=21Ny4TJm_rY

Continue Reading Кнежино промо видео

Кичево доби официјален веб простор за познатото село Кнежино

  Токму така благодарение на ентузијазмот на новиот селски одбор на с.Кнежино – Кичевско во етер се подготвува веб портал кој ќе ги разработува сите теми поврзани од значење за локалната заедница www.knezino.mk…

Continue Reading Кичево доби официјален веб простор за познатото село Кнежино