/

Почнаа градежните активности во с.Кнежино

На иницијатива на новиот Совет на Месната заедница с.Кнежино во оваа градежна сезона се предвидени повеќе градежни активности и инфраструктурни зафати во селото какви што не се преземени повеќе години…

Continue Reading

Најново четиво за с.Кнежино и Кнежинскиот манастир низ наративот и произлезено од перото на нашиот пријател Зоран Јованоски,автор на Моите страници

Да се пишува за селата кои биле околу него и кои се дел од нашето, кичевско и македонско минато и да се пишува за манастирот "Свети Ѓорѓија", познат уште и…

Continue Reading

СООПШТЕНИЕ 30.06.2019

Почитувани, Советот на Месната заедница с.Кнежино апелира до корисниците на водата од селскиот водовод за нејзино рационално,совесно и одговорно користење во критичниот летен период од 01.07.2019 година до 15.09.2019 година.…

Continue Reading
“КНЕЖИНСКИТЕ”  ПЕТ СЕЛА(ФОТО)
Остатоци ос с.Арангел

“КНЕЖИНСКИТЕ” ПЕТ СЕЛА(ФОТО)

Чашата се скрши. Тоа беше знак, грандиозниот манастир " Свети Ѓорѓија", или во народот познат и под името Кнежински манастир, да го проголтаат пламените јазици". Вака гласи дел од преданието…

Continue Reading
Селото Дрмник (ФОТО)
Карта на местото Дрмник

Селото Дрмник (ФОТО)

"Од многуте запустени села од Дреново, од Дрмница, од Јаорец и други, избегало населението овде и го заселило селото ...".Повторно зборови за нашето, македонско, односно нашето кичевско минато. Зборови кои,…

Continue Reading

СООПШТЕНИЕ 17.06.2019

Почитувани Кнежинчани, Советот на Месната заедница Кнежино е отворен за било какви предлози и сугестии кои би придонесле за подобрување на условите и за функционирањето на нашата локална заедница ,како…

Continue Reading
Кнежино промо видео
Кнежинскиот манастир

Кнежино промо видео

Природа ,историја со археологија,вековна традиција,духовност,трајни вредности,непокор... Едноставно безвременски и се на едно место Видео разгледница Село Кнежино и Кнежински манастир Св.Ѓорѓија 08.06.2019 година Градежен Институт Македонија https://www.youtube.com/watch?v=21Ny4TJm_rY

Continue Reading