[ПРЕМИЕРА] „Парите се отепувачка“ – МНТ [#седетедома]

https://www.youtube.com/watch?v=mSgl_CYh_Qk&feature=youtu.be Во режија на Бојан Трифуновски базирана врз основа на битовата драма „Парите се отепувачка“ на Ристо Крле и романот „Деветтата конфигурација“ на Вилијам Питер Блати. Претставата се занимава со…

Continue Reading [ПРЕМИЕРА] „Парите се отепувачка“ – МНТ [#седетедома]

[ПРЕМИЕРА] „Изгубени Германци“ – МНТ [#седетедома]

https://www.youtube.com/watch?v=mVSiCkduZbY&feature=share АКТЕРСКА ЕКИПА: Тони Михајловски – ОтоКамка Тоциновски – Марија Лили Марлен ДитрихЈордан Симонов – АдолфЈовица Михајловски – БењаминНикола Ристановски – КристијанЗвездана Ангеловска – ВинченцоОливер Митковски – РикЕмил Рубен –…

Continue Reading [ПРЕМИЕРА] „Изгубени Германци“ – МНТ [#седетедома]

[#седетедома] „Изгубени Германци“ [НАЈАВА]

https://www.youtube.com/watch?v=QOr1dQ6W0P8 Претстава ИЗГУБЕНИ ГЕРМАНЦИДЕНЕС, со почеток во 20.00 часотБИДЕТЕ НА WWW.KNEZINO.MK Текст: Дејан ДуковскиРежија: Слободан Унковски ВИСТИНСКАТА ПРИКАЗНА:Овој текст е базиран на вистинска приказна. По Втората светска војна, во Југославија, од…

Continue Reading [#седетедома] „Изгубени Германци“ [НАЈАВА]

[ПРЕМИЕРА] Сомнително Лице – МНТ

https://www.youtube.com/watch?v=hvNFlaykBTw&feature=youtu.be Автор: БРАНИСЛАВ НУШИЌ Режисер: СИНИША ЕВТИМОВ УЛОГИ Александар Микиќ - Јеротие Пантиќ Оливер Митковски - Виќа Софиа Насевска Трифуновска - Марица Никола Ристановски - Алекса Жуњиќ Нино Леви -…

Continue Reading [ПРЕМИЕРА] Сомнително Лице – МНТ

[#седетедома] ВРЕМЕ Е ЗА ТЕАТАР

https://www.youtube.com/watch?v=vCcevovhJwM&feature=youtu.be Претстава СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ ДЕНЕС, со почеток во 20.00 часот БИДЕТЕ НА WWW.KNEZINO.MK Во ова време на превентивни и рестриктивни антивирусни мерки, Вашиот портал knezino.mk започнува соработка со најрепрезентативната македонска…

Continue Reading [#седетедома] ВРЕМЕ Е ЗА ТЕАТАР

Време е за РАДИО #1

Ги слушаме најпознатите дами на југословенската музика Јосипа Лисац,Оливера Катарина,Габи Новак,Тереза Кесовија,Бисера Велетанлиќ и други,а меѓу нив и нашата Љупка Димитровска со композицијата „Успомене уз гитару“.

Continue Reading Време е за РАДИО #1

[ФОТО] Санирана новопојавената пукнатина на свлечиштето кај Крушино

По реакција на Советот на МЗ Кнежино до Главниот надзорен орган на автопатот А2 Кичево-Охрид,во текот на денешниот ден беше санирана новопојавената пукнатина на свлечиштето на локалниот пат Кичево-с.Кнежино кај…

Continue Reading [ФОТО] Санирана новопојавената пукнатина на свлечиштето кај Крушино

Мартовската супер Месечина го осветли небото(ВИДЕО)

Домородните племиња во северниот и источниот дел на САД ја именувале полната месечина по фрлањето на ѓубриво произведено од црвите – кои се појавуваат кога земјата омекнува поради топлината пред…

Continue Reading Мартовската супер Месечина го осветли небото(ВИДЕО)